Alstom і АТ «НК «Казахстан темір жоли» (КТЖ) розширили своє існуюче партнерство, уклавши угоду, яка передбачає постачання 160 електровозів KZ8A. Про це пише REUA з посиланням на інформацію Railfreight.

«Для КТЖ ця угода є ключовою, оскільки вона може вирішити проблему існуючого дефіциту електровозів і створити можливості для надання якісних послуг казахстанським вантажовідправникам», – повідомляє видання.

Угода діятиме протягом 2023–2029 років. Очікується, що протягом цього терміну Alstom поставить КТЖ 245 електровозів, частина з яких також буде призначена для пасажирських перевезень. При цьому 160 моделей KZ8A будуть використовуватися для вантажного руху.

 

 

Локомотиви виготовлятимуться на заводах Alstom у Казахстані, що також сприятиме «локалізації» виробництва.

Alstom працює на казахстанському ринку вже 12 років.

Перше замовлення КТЖ на локомотиви було розміщено в 2010-му. Наразі державна залізнична компанія Казахстану експлуатує 90 вантажних і 39 пасажирських локомотивів, поставлених Alstom.

Крім того, французька компанія розробила вантажний електровоз KZ8A спеціально для потреб вантажних залізничних перевезень Казахстану, що працює в широкій колії (1520 мм).

 

Позначки: , , ,