Німецька лізингова компанія Northrail та французька інвестиційна група RIVE Private Investment (RIVE) підписали з компанією Alstom рамкову угоду вартістю 370 млн євро на постачання та повне технічне обслуговування на період до 16 років 50 багатосистемних електровозів TRAXX Universal.

Підтверджене замовлення включає 15 електровозів та їх обслуговування протягом 8 років. Фінансування проекту здійснюється транспортним фондом RIVE, а розробка та структурування інвестиційного плану — Northrail, яка також від імені RIVE управлятиме активами та здаванням локомотивів в оренду.

Електровози, виготовлені на підприємстві Alstom у Касселі (Німеччина), оснастять бортовими пристроями ATLAS, що реалізують функції європейської системи керування рухом поїздів ETCS. Початок виробництва заплановано на 2025 р.

Локомотиви будуть сертифіковані для руху зі швидкістю до 160 км/год європейськими транспортними коридорами на території Німеччини, Франції, Бельгії, Люксембургу, Австрії та Польщі.

Це зміцнює позиції Northrail на ринку лізингу локомотивів, а довгостроковість угоди дозволить оптимізувати витрати життєвого циклу та забезпечити високий рівень експлуатаційної готовності електровозів. Локомотиви можуть використовуватись як для вантажних, так і для пасажирських перевезень.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-центр Alstom

Позначки: , , ,