Залізнична компанія ADY Container збільшує свій флот фідерних суден, що курсують за маршрутом порт Поті – Констанца.

Азербайджанська залізнична компанія ADY Container додала друге судно для перевезення вантажів через Чорне море. Судно здійснюватиме перевезення між грузинським портом Батумі та румунським портом Констанца, щоб збільшити пропускну здатність Середнього коридору (ТМТМ), пише REUA з посиланням на ReilFreight.

ADY Container у партнерстві з ASCO (Azerbaijan Caspian Shipping Company) запускає нове судно, що матиме 6 відправлень на місяць. Перехід через Чорне море є одним із можливих маршрутів по Середньому коридору. У Констанці вантаж перевантажується на потяг, щоб продовжити до різних європейських місць.

Хоча основним бізнесом ADY Container є залізничні перевезення, компанія у відповідь на зростання інтересу до залізничного і морського маршруту через Азербайджан розширила свою логістичну діяльність і 24 травня спустила на воду перше фідерне судно, що курсує за маршрутом грузинський порт Поті – Констанца (Румунія).

Попит постійно зростає. Маршрут через Румунію став популярним варіантом, незважаючи на те, що транзитний час досить великий (40 днів). Компанії говорять про затори в румунському порту. Хоча це частково пов’язано з поганою залізничною інфраструктурою на румунській стороні, більше суден через Чорне море допомогло б зменшити затори, вказують гравці галузі. Друге судно — це крок у правильному напрямку, або, як каже ADY Container: «це забезпечить цілісність ланцюга поставок».

Перехід до Середнього коридору

З моменту війни в Україні вантажовідправники відхилялися від маршруту через Росію, стурбовані санкціями або з моральних міркувань. Значна частина цього руху перемістилася на Середній коридор. Середній коридор має обмежену пропускну здатність, яка може поглинати лише невелику частину загального обсягу, але оскільки іншим варіантом є морські перевезення, є стимул для багатьох вантажовідправників спробувати цей коридор.

Переправа через Каспійське море з Казахстану в Азербайджан є частиною кожного маршруту, але з Азербайджану є кілька варіантів перевезення вантажів по цьому коридору. Крім другого морського відрізку, можна пройти сухопутним шляхом через Туреччину. Це коротший маршрут, якщо на шляху немає інфраструктурних перешкод. Але й через Чорне море є кілька варіантів. Крім Констанці в Румунії, болгарський порт Варна займає певні обсяги.

Судно, яке доставлятиме контейнери з порту Батумі в порт Констанца і в зворотному напрямку, матиме 6 відправлення на місяць. Нове залізнично-морське сполучення між Китаєм та Європою забезпечить цілісність ланцюга поставок у нинішній складній ситуації та дозволить Китаю та Європі швидко та ефективно з’єднатися через Казахстан, Азербайджан, Грузію та Румунію.

Позначки: , , , ,