Повні деталі меморандуму ще не підтверджені трьома компаніями.

BNSF класу 1 США, Caterpillar і Chevron підписали меморандум про взаєморозуміння (MoU) щодо розробки пілотного локомотива з воднем, пише IRJ.

Меморандум про взаєморозуміння було підписано 14 грудня. Progress Rail спроєктує та побудує локомотив з водневими паливними елементами, а Chevron розробить концепцію заправки та інфраструктуру. BNSF зробить свої лінії доступними для тестування прототипів.

«Пропонований демонстраційний проект підлягає переговорам щодо остаточних угод із звичайними умовами закриття, включаючи схвалення регуляторних органів», – йдеться у повідомленні компаній. Компанії кажуть, що додаткові деталі демонстрації, включно з тим, де відбудеться початковий пілот, і його час буде оприлюднено пізніше.

Партнерство стало результатом оголошення Caterpillar і Chevron у вересні про спільну розробку проєктів з розробки водню як для транспортних, так і для стаціонарних енергетичних застосувань.

«Ця технологія одного дня може стати рішенням з низьким рівнем викидів вуглецю для лінійних перевезень», — каже пан Джон Ловенбург, віце-президент BNSF з питань охорони навколишнього середовища. Він сказав, що ця технологія має потенціал зменшити викиди вуглецю і залишитися конкурентоспроможною за ціною.

«Наша робота з Progress Rail та BNSF є важливим кроком до просування нових варіантів використання водню у важких транспортних засобах, оскільки ми прагнемо створити комерційно життєздатну водневу економіку», – сказав пан Джефф Густавсон, президент Chevron New Energy.

Позначки: , , , , ,