Компанія Alstom готова підвищити рівень локалізації в контракті на поставку електровозів в Україну до 35% – міністр економіки Франції

В основе нашего экономического сотрудничества есть также политическая готовность улучшать отношения между нашими двумя странами - Министр экономики, финансов и восстановления ФранцииФранцузький концерн Alstom готовий підвищити рівень локалізації в контракті на поставку електровозів в Україну, повідомив міністр економіки, фінансів і відновлення Франції Брюно Ле Мер, пише REUA з посиланням на інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Наприклад, що стосується контракту на поставку електровозів, Alstom готовий локалізувати в Україні до 35% виробництва і обслуговування. На початку обговорення Alstom планувала локалізувати близько 20% виробництва в Україні. Ми зрозуміли, що цього було недостатньо. Це яскраве свідчення нашої готовності враховувати законний запит української влади”, – сказав Ле Мер.

Нагадаємо,  минулого року у квітні УЗ оголосила відбір учасників проєкту поставки 205 електровозів для формування короткого списку, вказавши стартову локалізацію 15%. Проте українські виробники наполягають на 50%, апелюючи до економічних вигод: додаткові надходження до бюджетів та зростання ВВП. Реалізація цього проекту матиме відчутний мультиплікаційний ефект як для 150 промислових підприємств машинобудівної та суміжних галузей України, так і української економіки в цілому.

Франтішек Буреш, член правління АТ “Укрзалізниця” стверджував, що рівень локалізації може сягнути 50%, якщо хтось із вітчизняних промисловців вирішить ініціювати створення спільного підприємства з іноземними виробниками.

Згодом умови конкурсу на постачання електровозів для оновлення локомотивного парку АТ «Укрзалізниця» буде змінено,  МЕРТСГ спільно з МІУ підвищили вимоги мінімального рівня локалізації до 35 %. Але врешті тендер не відбувся.

Позначки: , , ,