100 км залізничної дільниці “Ковель-Ізов” планують повністю електрифікувати наступного року

Розпочату рік тому електрифікацію дільниці “Ковель-Ізов” планують завершити наступного року,  повідомив голова УЗ Володимир Жмак. Окрім логістичних переваг електрифікованого маршруту, Укрзалізниця розраховує вивільнити до 10 тепловозів:

Річна економія витрат складе більше 20 млн грн, а річний економічний ефект для УЗ, завдяки вивільненню до 10 тепловозів, які ми зможемо  використовувати на інших напрямках, становитиме більше 200 млн грн, – В Жмак.

Нагадаємо, що на маршруті Ковель—Ізов для обслуговування вантажного руху Львівська залізниця розпочала експлуатацію односекційних локомотивів ТЕ33АС General Electric. Для пропуску 10 пар поїздів вказаною дільницею необхідно три тепловози GE проти п’яти тепловозів серії 2ТЕ116.

Довжина дільниці Ковель – Ізов – держкордон майже 100 км. Вона наразі є найбільш витратною ланкою маршруту для 14 вантажних поїздів, що курсують цією дільницею. Зокрема, для експорту залізорудної сировини з Кривого Рогу на металургійні підприємства в Польщі. Після електрифікації пропускну спроможність дільниці Ковель – Ізов – держкордон буде збільшено вдвічі.

Роботи з електрифікації дільниці розпочали ще минулого року. Спочатку реконструювали колії та інфраструктуру. Повідомлялося, що в рамках електрифікації цієї дільниці залізничники переобладнають шість проміжних станцій, п’ять зупиночних пунктів та один роз’їзд. Буде змонтовано 154 км контактної мережі на перегонах і станціях, а також переоблаштують електропостачання та освітлення 26 станцій та переїздів.

Раніше ми повідомляли, що у форматi малого прикордонного руху спільно з польською стороною планується відкрити  новий транспортний напрямок iз Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону), для чого буде електрифіковано 81 км ділянки Ковель – Ізов – держкордон. Польська сторона висловила готовність взяти участь у проекті електрифікації. Реалiзацiю проекту заплановано на 2020 piк.