Уряд України пропонує потенційним інвесторам проєкт “Реконструкція залізничної лінії 1435 мм Ковель-Ягодин-держкордон з подальшою електрифікацією”. Урядовці акцентують увагу, що інтеграція української залізниці до залізничної мережі ЄС та доступ європейських операторів до української мережі дозволять перенаправити вантажопотік з території Білорусі на територію України. Залізнична ділянка Ковель-Ягодин-держкордон розглядається, як альтернативний та конкурентоспроможний вантажний маршрут, що посилить транзитний потенціал України. Про це йдеться в Інвестиційному атласі, що опублікований на урядовому порталі.

Наголошується, що залізнична колія європейського формату від Ковеля до кордону з Польщею, а також скорочення митного контролю та часу очікування до 4 годин матиме результат і для збільшення пасажиропотоку у напрямку Україна – ЄС – Україна: до 2 поїздів на день, тобто 315 тис. пасажирів на рік.

Очікуваний час впровадження проєкту –  2024, вартість – 54, 2 млн доларів.

Як писав REUA, влітку 2019 року залізничники вже реконструювали колії та інфраструктуру на станції Ізов Волинської області. Ці роботи мали передувати початку електрифікації дільниці Ковель—Ізов—Держкордон, яку планувалося розпочати до кігця 2019 року. В рамках електрифікації цієї дільниці залізничники мали переобладнати шість проміжних станцій, п’ять зупиночних пунктів та один роз’їзд, змонтувати 154 км контактної мережі на перегонах і станціях, а також переоблаштувати електропостачання та освітлення 26 станцій та переїздів.

Позначки: , , , , ,