Під час наради представників АТ «Укрзалізниця» та словацьких перевізників представник ZSSK Cargo Йозеф Вірба повідомив, що у травні місяці  словацьким залізничним перевізником ZSSK Cargo було прийнято понад 1 млн. тонн українських вантажів.

73 тис. тонн вантажу було передано для чеського металургійного підприємства Liberty Ostrava через прикордонний перехід Чоп—Чієрна над Тісоу.

На адресу іншого чеського меткомбінату Třinecké železárny був план 220 тис. тонн руди. Та ZSSK Cargo прийняло додатково 51 тис. тонн до плану.

Також виконано основний план щодо приймання залізничної руди для Братиславського порту та австрійського отримувача Voestalpine.

В той же час через перехід Ужгород—Матевці на адресу словацького меткомбінату U. S. Steel Kosice передано 509 тис. тонн залізної руди. Це майже на 54 тис. тонн вище за план.

«Уже четвертий місяць меткомбінат U. S. Steel працює на максимальній потужності. На жаль, на цей перехід прямує лише один вид вантажу. Це залізна руда для цього отримувача», — уточнив представник ZSSK Cargo.

Йозеф Вірба зазначив, що перевізник готовий приймати будь-які вантажі через переходи Чоп—Чієрна над Тісоу та Ужгород—Матевці. Насамперед йдеться про агропродукцію — зерно, кукурудза тощо.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , ,