“Укрзалізниця” може перенести термін введення нового договору на вантажоперевезення. В компанії говорять, що беруть до уваги ситуацію, викликану пандемією коронавируса і її впливом на економіку, повідомляє з посиланням на власні джерела ЦТС.

Топ-менеджмент АТ “Укрзалізниця” вивчає зауваження учасників ринку залізничних перевезень до тексту нової редакції Договору на надання послуг з організації вантажоперевезень залізницею, а також не виключає, що його введення в дію буде перенесено з 1 квітня на більш пізню дату.

Про це в коментарі ЦТС повідомило джерело в керівництві АТ УЗ, який побажав залишитися неназваним:

“Керівництво компанії розглядає як всі зауваження бізнесу до тексту, так і обмірковує можливість перенесення терміну його введення з урахуванням ситуації в країні і в світі. Але при цьому буде розраховувати на підтримку в особливо проблемних моментах від держави, як від власника”.

Нагадаємо, раніше основні вантажовідправники і представники профільних бізнес-асоціацій заявляли про те, що новий договір УЗ призведе до прихованого підвищення вартості вантажоперевезень. Учасники ринку вважають недоречним підвищення вартості перевезень залізницею в умовах пандемії коронавируса і спровокованого цим економічної кризи.

Наприклад, в УЗА запропонували перенести введення в дію нової редакції договору до 1 липня 2020 року.

Європейська бізнес-асоціація також закликала “Укрзалізницю” відтермінувати введення в дію нового договору.

Позначки: , , ,