Укрзалізниця у серпні-листопаді 2021 року перевезла рекордні 15,5 млн тонн зернових вантажів

Укрзалізниця похвалилася одразу двома рекордами – найбільший обсяг зернових вантажів перевезено за 4 місяці 2021 (серпень-листопад) близько 15,5 млн тонн, а в листопаді ще й було досягнуто історичного максимуму з транспортування зерна – близько 4,078 млн тонн.

Про це пише REUA з посиланням на інформацію заступника директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерія Ткачова.
Попри рекорди поїзна ситуація залишається ускладненою. Укрзалізниця пояснює це декількома чинниками:
– проведення робіт з ремонту верхньої будови на основних маршрутах Південно-Західної та Львівської залізниці
– дефіцит лінійного персоналу та локомотивів на місцях
– неритмічне відвантаження зерна протягом тижня; низький % маршрутів з перевезення зерна
– наявність інфраструктурних обмежень на транспортну здатність мережі в напрямку морських портів.
Наведені причини призводять до затримок з доставкою вантажу, уповільнюють оборот вагонів, зростання тимчасово затриманих та покинутих поїздів.
Як повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця”, для покращення ефективності планування та перевезення зернових вантажів запрацювала система логістичного контролю, яка пов’язує переробну потужність станцій та плани доставки; щоб збільшити відсоток маршрутизації, Укрзалізниця планує проводити аукціони з маршрутних відправок.
Крім того, В.Ткачов запевняє, що найближчим часом ремонтні роботи на мережах будуть припинені, що значно полегшить транспортування зерна до портів!
Позначки: , , , ,