За останній тиждень фіксується зростання відправок зернових вантажів. Добова відвантаження зернових вантажів досягла рівня 1500-1950 вагонів на добу. За останні кілька днів добова відвантаження зерна перевищила показники минулого року. В цілому відвантаження за період поки відстає від рівня 2019 р.

Основний регіон відвантаження зерна в даний момент – РФ Південна залізниця (30% всієї відвантаження).

Вантажовідправники повідомляють про низьку ціну на пшеницю, що уповільнює відвантаження пшениці на експорт, відвантаження проводиться в основному за довгостроковими договорами (с / г виробники очікують більш високу ціну на тлі падіння виробництва пшениці в Україні; притримують відвантаження). Підвищення ціни на ячмінь спровокувало тимчасове збільшення відвантаження залізничним транспортом цієї зернової культури.

У ЦТЛ триває приймання заявок на участь в програмі довгострокових договорів (з фіксованим обсягами і терміном відвантаження). Кількість отриманих заявок від вантажовідправників перевищує виділене кількість вагоноотправок на серпень 2020р (3000 вагоноотправок). Спостерігається підвищений попит на цю послугу АТ Укрзалізниця.

Позначки: , , ,