Азербайджан та Грузія спільно розвиватимуть вантажні перевезення залізницею

ЗАТ “Азербайджанські залізниці” (ADY) та АТ “Грузинські залізниці” (GDY) уклали договір про двостороннє співробітництво у галузі вантажних перевезень. Про це повідомляє ADY.

Під час церемонії підписання Джавід Гурбанов, голова ADY, розповів про перспективи співпраці азербайджанської та грузинської залізниць, транспортні та логістичні можливості щодо підвищення ефективності. За його словами, посилення міжнародних маршрутів спрямоване на збільшення транзитного потенціалу країн-учасниць. Гурбанов зазначив, що залізниця Баку-Тбілісі-Карс є глобальним, найкоротшим і найнадійнішим способом з’єднання Європи з Азією. Тому після введення в експлуатацію інтерес до цього маршруту зріс.

Голова GDY Давид Перадзе заявив, що запуск цієї залізниці є найбільшим внеском у стабільність регіону, тісніші зв’язки між нашими народами та економічний розвиток. Використовуючи можливості цього маршруту, вантажі перевозяться з Китаю, Середньої Азії до Туреччини та навпаки, проходячи через Азербайджан та Грузію.

Азербайджан та Грузія починають співпрацю у сфері залізничних вантажних перевезень

Після цього сторони обмінялись думками щодо перспектив співпраці між залізницями двох країн та обговорили питання, пов’язані з перевезенням вантажів та підвищенням операційної ефективності.