У червні обсяг вантажних перевезень залізницею скоротився на 5%, тоді як загалом за перше півріччя падіння було ще більш відчутним – втрачено майже 9% обсягу вантажів у порівнянні з відповідним періодом минулим роком, інформує Promgruz з посиланням на данні ЦТЛ, філії АТ “Укрзалізниця”.

У першому півріччі просіли всі показники вантажних перевезень: майже п’яту частину втратив імпорт, внутрішнє сполучення зменшилося на 8%, дещо краще на цьому тлі виглядають транзитне та експортне транспортування – 5% падіння. Загалом перевезено 143,2 млн тонн вантажів.

Вже у червні ситуація покращилась у внутрішньому сполученні +1,1% та відновився імпорт вантажів +5%, уповільнилось падіння транзиту вантажів. Проте експортні перевезення на початку літа пришвидшили падіння до рекордних 15,8%. Таким чином доля експорту скоротилася у загальній структурі транспортування залізницею до третини, тоді як внутрішні відправлення вантажів тепер складають левову частку – 51%. У червні перевезено 23,3 млн тонн вантажів залізницею.

Позначки: ,