Під час заходу «Всеукраїнський день логіста», заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов розповів, що впродовж січня–травня 2023 року залізницею України перевезено 58,1 млн тонн вантажів.

Відносно порівняльного періоду минулого року показник знизився на 17,5 млн тонн. У транзитному сполученні перевезли 0,5 млн тонн (на 80% менше, ніж торік), в імпортному – 2,6 млн тонн (скорочення – 68,7%), на експорт – 24,2 млн тонн (–19,9%), а у внутрішньому сполученні – 30,8 млн тонн (–11%).

У номенклатурі вантажів, котрі транспортувалися залізницею, лідером є зерно та продукти перемолу. На них припадає 26% від загалу. На другому місці вугілля та руда залізна і марганцева — по 18%. Ще 15% припадає на мінбудматеріали.

Також, під час заходу Валерій Ткачов розповів про структурні удосконалення у вантажній вертикалі АТ «Укрзалізниця», а саме виділення окремих бізнес-напрямків — «термінальний оператор», «оператор по обслуговуванню припортових станцій», «оператор по обслуговуванню ваговимірювального обладнання на залізниці» та утворення «іноземного оператора/перевізника» для роботи на залізницях ЄС.

Компанія назватиметься ТОВ «UZ Cargo Polska».

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: ,