Українські аграрії через крадіжки окупантів втратили щонайменше $125 млн

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники вивезли з окупованих територій до Криму близько 400-500 тисяч тонн зерна. Втрати українських аграріїв через розкрадання досягають щонайменше $125 млн, повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.  Про це пише REUA з посиланням на матеріали брифінгу в Укрінформ.

«Ми бачимо, що близько 400-500 тисяч тонн зерна вони організовано відправляють у напрямку Криму. Це великий бізнес, яким займаються люди найвищого рівня: працівники спецслужб країни-агресора, військові та різноманітні аферисти, яким такий бізнес підходить», – сказав Сольський.

Міністр зазначив, що у Криму 1 тонна краденого українського зерна коштує $250-300 і тому втрати українських аграріїв становлять щонайменше $125 млн. При цьому окупанти налагодили канали вивезення цього зерна через порт Севастополя.

«Вони налаштовують канали із завантаження судів через Севастополь. На нашу думку, практично всі судна, що йдуть із зерном із Севастополя – із краденим українським зерном. Адже немає жодного розумного логістичного підходу, щоб переміщати зерно з континентальної частини росії та вантажити через Севастополь, якщо це можна робити ближче, через російські порти», – наголосив міністр.

За його словами, сьогодні є розуміння, які локальні трейдери та представники російського ринку цим займаються. Відповідна інформація передається до правоохоронних органів. Прокуратура усі ці факти реєструє.

Позначки: , , ,