Придбати ЗПП можна буде на лише трьох станціях Південно-Західної залізниці. Якщо експеримент визнають вдалим, то практику поширять на решту вантажних станцій.

Керівництво Укрзалізниці анонсує проведення пілотного проєкту із забезпечення вантажних перевізників запорно-пломбувальних пристроїв (ЗПП) безпосередньо на лінійних вантажних станціях. Про це пише REUA з посиланням на інформацію заступника директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерія Ткачова.
В рамках пілоту з 20 січня наступного року вантажоперевізники/вантажовідправники зможуть придбати ЗПП на трьох станціях Південно-Західної залізниці – ст. Вінниця, Бобровиця, Наркевичі.
За місяць кількість станцій збільшать: на кожній залізниці по 3 вантажних станції реалізовуватимуть ЗПП.
За підсумками 1 кварталу підсумують результати пілоту та визначать подальший механізм реалізації ЗПП, повідомив В.Ткачов.
Також Укрзалізниця тестує програмне забезпечення з контролю життєвого циклу ЗПП – від виробництва до навішування на вагон, щоб відстежити процес перепродажу. Ткачов вважає, що програма усуне спекулятивні ризики та зробить більш прозорою реалізацію ЗПП «Вінницятрансприлад».
Позначки: , , ,