В Україні зруйновано близько 30% інфраструктури. МІУ розробляє державний реєстр пошкодженої інфраструктури.

Україна та Велика Британія, а також представники британського бізнесу підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України. Про це домовились під час Британсько-українського інфраструктурного саміту у Лондоні.
Меморандум відкриває шлях британському бізнесу для повноцінної участі у відбудові зруйнованої росією інфраструктури України.
«Розраховуємо, що британського бізнесу в Україні буде більше, особливо зараз, коли українська економіка потребує якісних інвестицій. Там, де це можливо – ми працюємо над відновленням транспортного сполучення. Зараз це швидкі і недорогі рішення. Вже встановлено 41 тимчасову переправу, розчищено майже тисячу кілометрів доріг. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни» – розповів Олександр Кубраков.
Міністерство інфраструктури нині розробляє державний реєстр пошкодженої інфраструктур та напрацьовує рішення для цифрового управління відбудовою. За оцінками Олександра Кубракова, в Україні зруйновано близько 30% інфраструктури.
У партнерстві з британським бізнесом створено робочу групу, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.
Позначки: , , , ,