Оператор вантажних перевезень TX Logistik (входить до групи Mercitalia залізниць Італії, FS Group) купує холдинг Exploris Deutschland (Гамбург) у складі компаній Via Cargo, HSL Logistik та Delta Rail, які працюють у восьми європейських країнах, повідомляє Rail EXPO. Із завершенням цієї угоди TX Logistik стане другим за величиною оператором вантажних залізничних перевезень у Німеччині.


Оператори холдингу Exploris виконують перевезення головним чином коридорах напряму схід — захід і доповнять мережу повідомлень, що обслуговуються TX Logistik, орієнтованих по осі північ — південь.
Оператори Exploris працюють у Німеччині, Польщі, Бельгії, Нідерландах, Чехії, Словаччині, Австрії та Швейцарії; близько 240 поїздів на тиждень перевозять металовироби, сільськогосподарську продукцію, автомобілі, будівельну техніку, нафтопродукти та інші вантажі на замовлення промислових підприємств та логістичних компаній. Сервіс Exploris доповнить портфель послуг, що надаються TX Logistik та орієнтовані на мультимодальні перевезення, у тому числі контейнерними поїздами у сполученнях з морськими портами.
У парку TX Logistik 91 локомотив, у операторів холдингу Exploris – 75.

Позначки: , , ,