В Маріуполі точиться боротьба за «Азовсталь». Генеральний директор Азовсталі випустив звернення за фактом зупинки заводу

Напередодні 19 березня  кадри знищення одного з найбільших в Україні виробників сталі – металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі – опубліковала Ірина Антонюк.

Під час російських бомбардувань Маріуполя на МК «Азовсталь» упали два снаряди: перший влучив у склад, другий потрапив дуже близько до коксових батарей.

В ефірі телеканалу “Рада” радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко сказав:
“Ситуація в Маріуполі катастрофічна, зараз ідуть бої за Азовсталь. За тими даними які є, ми можемо сказати, що втратили цей економічний гігант, один із найбільших заводів Європи фактично знищується”, — повідомив Денисенко.
Про те, що у Маріуполі ворожими обстрілами повністю знищено завод “Азовсталь”, також заявив в інтервʼю Forbes заступник мера міста Сергій Орлов:
“Нічого не працює. Все стоїть. Запустити це все вже не можна. “Азовсталь” розбомблено. Повністю. Дуже багато авіанальотів прийшлося на “Азовсталь”, – сказав Орлов.

Тим часом керівництво заводу сподівається, що попри руйнування можна буде відновити роботу підприємства у майбутньому.

«У нас є досвід запуску підприємств після довгої зупинки. Ми все відбудуємо», – заявив у відеозверненні генеральний директор «Азовсталі» Енвер Цкітішвілі:

«Рано говорити про те, що комбінат зупинено назавжди. Ми повернемося до міста, відбудуємо комбінат, відродимо його і він так само працюватиме і славитиме Україну, як він це робив завжди. Тому що Маріуполь – це Україна, Азовсталь – це Україна. Була, є і буде», – зазначив Цкітішвілі.

Цкітішвілі повідомив, що з 24 лютого керівники Азовсталі почали розробляти програму зчеплювачів комбінату. Він зазначив, що від самого початку всі прилади автоматичного контролю за екологічним та технологічним напрямками роботи печей та батарей контролювалися співробітниками комбінату, які, незважаючи на численні обстріли міста, приходили на роботу. Таким чином робота комбінату була «абсолютно безпечно зупинена».

Востаннє зупиняли роботу підприємства в 1941 році. Додав, що коксові батареї не становлять загрози для мешканців міста: «Підприємство дуже грамотно виводили у гарячу консервацію. Воно не несе екологічної небезпеки для міста».

Позначки: , ,