Під час онлайн-зустрічі представників Укрзалізниці з польськими залізничниками було зазначено, що АТ «Укрзалізниця» збільшило передачу вантажів через польський прикордонний перехід Ізов—Грубешув.

Через прикордонний перехід Ізов—Грубешув в експортному сполученні у червні було передано 8 тис. 552 вагони. Найбільше експортовано руди — 2,2 тис. вагонів. Також до трійки лідерів увійшли метали та зернові.

В середньому через стик передавали 285 вагонів з України до Польщі. Упродовж червня фіксувалося значне зростання вантажної роботи за рахунок збільшення передачі експорту. Так, у червні передача вагонів на добу зросла на 61 вагон. Імпорт впав на 6,5 вагона. Тож загальне зростання вантажної роботи на переході становить 54,6 вагона на добу.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, у червні на 18% зросла передача на цей стик.

«Вдячні перевізнику PKP LHS, який зміг у червні наростити вантажну роботу. Це вдалося завдяки зростанню передачі руди. Почали нарешті передавати руду — і на 53 вагони лише за рахунок руди зросла передача вантажів по стику», — наголосив представник УЗ.

У липні перевізник PKP LHS продовжив позитивну динаміку. Зокрема, за п’ять днів липня щодоби обробляли понад 400 вагонів (337,6 — експорт, 63 — імпорт). Обсяг експорту через стик Ізов—Грубешув зріс на 52,5 вагони. Приріст відбувся завдяки зростанню передачі рудних вантажів.

«Таким чином з початку червня майже на 100 вагонів зросла передача вантажів через цей стик завдяки збільшенню передачі руди», — підсумував Валерій Ткачов.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , , ,