В АТ «Укрзалізниця» закликали вантажовідправників збільшувати обсяги навантаження у напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац через територію Молдови.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов зауважив, що знижки, які погодилася надати залізниця Молдови, почали діяти з 15 липня.

«Знижки будуть обраховані за 15 днів. Необхідний місячний обсяг поділиться навпіл, і це буде норма для липня. А із серпня обсяги вже будуть обраховуватися за місяць», — сказав Валерій Ткачов.

При цьому будуть враховуватися обсяги всіх експедиторів, які забезпечують перевезення територією Молдови. До речі, УЗ планує увійти до їхнього переліку. Зокрема, наступного тижня передбачає запропонувати бізнесу договір із філією «Центр транспортної логістики» щодо надання послуг з експедирування вантажів по території Молдови.

«Якщо за підсумками місяця буде виконано мінімальний обсяг, усім експедиторам надається знижка. При чому вона буде обрахована залізницею Молдови до шостого числа наступного місяця. Відповідно, вантажовідправники мають звернутися до свого експедитора, щоб він потім повернув цю знижку і зменшив плату за перевезення на цю суму», — пояснив Валерій Ткачов.

Для того щоб бізнес міг контролювати майбутню наявність цієї знижки або відсутність, посадовець планує щодекади інформувати учасників аграрного ринку України про те, скільки перевезли у транзитному сполученні територією Молдови аби розуміти темпи перевезень.

Також Валерій Ткачов закликав вантажовідправників дізнатися, яка ситуація в портах, скільки є там терміналів та яка їхня потужність.

«На мою думку, зараз основний ризик невиконання обсягів — не в тому, що залізниця не зможе перевезти 80–120 вагонів на добу із зерновими. Проблема може виникнути з тим, що портові термінали в Рені, Джурджулештах або Галаці не зможуть цей обсяг щодоби обробляти», — наголосив представник Укрзалізниці.

Також Валерій Ткачов додав, що незабаром комісія Укрзалізниці планує оглянути наявні потужності в портах і домовитися про координацію роботи з терміналами.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , , ,