Майбутній оператор інфраструктури задумався над своєю оргструктурою, а ще яким чином централізуватиме управління коліями, електропостачанням, рухом тощо – всіма функціями майбутньої бізнес-вертикалі.

Про створення оператора інфраструктури говорили сьогодні в Укрзалізниці, повідомив  Роман Веприцький, директор з інфраструктури АТ «Укрзалізниця». Перший крок – організація структури та заходів централізації функцій вертикалі інфраструктури.

Нагадаємо, рік тому Кабмін затвердив Стратегію УЗ на 2019-2023 рр, яка передбачає створення вертикально-інтегрованого холдингу «Укрзалізниця» з 4 бізнес-вертикалями: пасажирський та вантажний перевізники, виробництво і сервіс, інфраструктура. Головне завдання нині – операційно і фінансово відокремити управління коліями та інфраструктурою від перевізної діяльністі УЗ, а згодом і відкриття колій для третіх сторін з оплатою тарифу за доступ.

Нині представники департаментів колії та споруд, електрифікації та електропостачання, стратегічного розвитку та планування, управління рухом домовились про запуск процесу розробки дорожньої карти централізації функцій вертикалі інфраструктури зі строками та деталями для кожного учасника.

Ключове завдання перетворень – створення нової отимальної моделі централізації компанії, – зауважує Р.Веприцький.

Таким чином, зазначає директор з інфраструктури, Укрзалізниця виконує урядове розпорядження «Про затвердження плану заходів з реформування залізничного транспорту», яке було прийняте ще півроку тому.

Позначки: , ,