Перелік послуг з експедирування вантажів визначатиме Філія «Центр транспортної логістики»

Філія «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця» планує індивідуально визначати перелік послуг з експедирування вантажів в залежності від своїх можливостей на конкретних станціях та потреб клієнтів. Про це повідомив в ході онлайн-конференції комітету з логістики «Європейської Бізнес Асоціації» у понеділок, 19 вересня, директор філії «ЦТЛ» Андрій Кіман. Про це пише REUA з посиланням на RailInsider.

«У своїй заявці власник вантажу буде звертатися до нас, і ми розглядатимемо перелік послуг, які можемо надати, – повідомив Андрій Кіман. – Ми будемо розглядати індивідуально кожну станцію, чи можемо за наявності наших людей там забезпечити послуги, що якісно надаватимуться».

Він уточнив, що компанія може, зокрема, виступати відправником та отримувачем вантажів, контролювати правильність навантаження та зважування, навішувати запірно-пломбувальні пристрої, проводити відстеження вантажу на шляху прямування тощо. При цьому послуги можуть розповсюджуватися і на приватні вагони інших власників. Розмір винагороди не буде фіксованим та визначатиметься також окремо.

Директор філії наголосив, що не планується надання преференцій для окремих вантажовласників.

«Якщо хтось думає, що будуть якісь преференції щодо узгодження планів, з просування рухомого складу в черзі, то це буде на загальних умовах. Ми всі умови для ринку робимо однаковими», – сказав Андрій Кіман.

Він зауважив, що УЗ планує надавати послуги з експедирування як у внутрішньодержавному сполученні, так і щодо експорту та транзиту вантажів.

Андрій Кіман наголосив, що послуга з експедирування не буде обов’язковою, додавши, що частка ЦТЛ на ринку вагонів нині складає близько 30%.

Представник Укрзалізниці також не виключив, що за підсумками здійснення тестових перевезень можливо внесення змін до договору.

«Думаю, з часом ЦТЛ буде під кожного вантажовідправника вибудовувати той набір послуг, якій необхідний певній галузі чи компанії. Сподіваюся, що знайдемо свої ніши», – повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Він завірив, що філія ЦТЛ, як експедитор, не буде причетною до планування перевезень.

«Відділ планування протягом одного-двох тижнів буде передано в департамент комерційної роботи УЗ. Буде створена окрема вертикаль по роботі з клієнтом. Таким чином ЦТЛ не буде підтверджувати плани», – повідомив він. Раніше про таку реорганізацію разом із діджиталізацією процесів повідомили в правлінні товариства.

В свою чергу, учасники ринку в ході конференції звернули увагу на положення договору з надання транспортно-експедиторських послуг, які необхідно доопрацювати, зокрема, щодо експедирування приватних вагонів, відповідальності за збереження вантажу, претензії по термінах доставки тощо.

Раніше стало відомо, що вантажів філія “ЦТЛ”  має наміри надавати послуги з експедирування вантажів.

Позначки: ,