Черговий раунд переговорів щодо оновлення локомотивів Укрзалізниці 210-ма французькими електровозами: 200 товарних та 10 пасажирських провело міністерство інфраструктури України та керівництво УЗ спільно з Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон, Аташе з економічних питань Посольства Французької Республіки в Україні Вінсент Пренго та старшим віце-президентом французької машинобудівної компанії «Alstom» Філіпом Дельором, про це на своїй сторінці соцмережі повідомляє заступник міністрі інфраструктури Юрій Лавренюк. Він нагадує, що ця зустріч відбувається в рамках меморандуму про співпрацю між «Alstom» та АТ «Укрзалізниця», який був підписаний ще 19 вересня 2018 року.

Юрій Лавренюк, заступник міністра інфраструктури України:

Перші 110 українсько-французьких локомотивів із тяговим електродвигуном мають станути на рейки української залізниці до 2025 року. Стратегічним для УЗ є оновлення залізничного парку на 495 локомотивів до 2029 року.

Наступний етап – договір на рівні Президентів та Урядів України та Франції. Спільно з міністром фінансів Оксаною Маркаровою МІУ нині ведемо переговори із французькими колегами, аби отримати кращі умови від казначейства і кредиторів, зауважує Юрій Лавренюк. Це потужний та амбітний проект для розвитку української інфраструктури, створення тисячі нових робочих місць, розвитку нових залізних маршрутів та залучення сотні мільйонів євро в економіку України.

 

Міжурядовий проект передбачає локалізацію виробництва, технічне обслуговування в Україні та залучення українських підприємств до постачання комплектуючих та послуг.

Зараз ми розглядаємо кілька локацій для спільного виробництва, зокрема – Запорізький електровозоремонтний завод та Львівський локомотиворемонтний завод.