Комітет з логістики Європейської Бізнес Асоціації провів зустріч з Євгеном Лященком, новообраним Головою правління АТ «Укрзалізниця». Під час зустрічі були обговорені проблеми, пов’язані з забороною на ввезення української агропродукції низкою сусідніх європейських країн, а також питання відновлення інфраструктури.

Євген Лященко також поділився своїми планами та завданнями на посаді, в тому числі незмінністю стратегічних пріоритетів роботи відомства та відповідністю галузевого законодавства європейському.

Законопроєкт «Про залізничний транспорт» майже готовий і буде обговорюватися з громадськістю та бізнесом.

Керівництво УЗ зосередиться на трьох напрямках реформування: інфраструктури, пасажирської та вантажної вертикалі. У рамках інвестиційної програми будуть відновлювати та модернізувати інфраструктуру, оновлювати рухомий склад, розвивати вантажні та мультимодальні перевезення, та інтегруватися в європейський ринок.

Згідно з планами Укрзалізниці на 2023 рік, компанія планує досягти беззбитковості завдяки зростанню доходів та зниженню витрат.

Для збільшення доходів, УЗ планує збільшити обсяги вантажних перевезень, укладати прямі договори з вантажовласниками, впроваджувати нові продукти (контейнерні та контрейлерні поїзди). Наразі заплановані три контейнерні поїзди на Гданськ та Будапешт, водночас опрацьовується напрямок Констанци, Стамбула.

Також планується розвивати інтермодальні термінали та хаби. У цьому році заплановано розвиток 5 об’єктів, які почнуть генерувати доходність в 4 кварталі 2023 року, загалом заплановано розвивати 20 терміналів

Також у планах збільшувати доходи від перевезень в нових вагонах для колії 1435. Укрзалізниця має вже 40 вагонів. Планується придбати ще 120 цистерн та 80 інтермодальних платформ такого стандарту.

Для зменшення витрат, УЗ планує знижувати вартість закупівель, енерговитрат та оптимізувати процеси та підвищувати продуктивність праці, скорочувати витрати на непрофільні активи та відповідний персонал, а також скорочувати витрати на недіяльні та малодіяльні дільниці.

Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію Європейської Бізнес Асоціації

Позначки: , , ,