Під час наради українських залізничників із колегами з Молдови та Румунії, АТ «Укрзалізниця» звернулося до колег із Молдови з пропозицією внести коригування у номенклатури вантажів, на які діють знижки на транзитні перевезення територією сусідньої держави.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов розповів, що передусім українські залізничники висловили прохання поширити знижку, що надається на зернові вантажі, додатково на жмихи та шроти.

Для цього необхідно внести коди ГНГ 2304 та 2306 до переліку відповідних номенклатур. Йдеться про групу зернових, яку потрібно перевезти маршрутом Басарабяска—Етулія (156 тис. тонн на місяць).

Окрім того, наразі соняшникова олія увійшла до однієї групи вантажів з нафтопродукцією. Тож УЗ висловила прохання виокремити харчовий вантаж із обсягом 30 тис. тонн на місяць через дільницю Басарабяска—Етулія і, відповідно, на цей обсяг зменшити необхідний показник у групі нафтопродуктів (78 тис. тонн на місяць).

Наразі пропозиції УЗ розглядатиме залізниця Молдови.

Крім того, під час наради порушувалося питання перевезень зерна у контейнерах. Зокрема, бізнес цікавило, чи входитиме цей обсяг у необхідний для отримання знижки.

Як пояснив представник залізниці Молдови Володимир Сербінов, у вимогах до транзиту не уточнюється тип рухомого складу. Тож зернові, перевезені у контейнерах, будуть враховані у загальному обсязі транспортованого збіжжя.

Про це інформує REUA  з посиланням на Rail.insider

Позначки: , , ,