Укрзалізниця готова запропонувати інвесторам конкретні програми та проєкти,  деталі яких розкриє вже 16 жовтня під час ІІІ Міжнародної виставки “Rail Expo-2019“.

16 жовтня – у перший день залізничної виставки “Rail Expo-2019” відбудеться спеціальний захід для інвесторів –  UZ: Investor Day 2019, присвячений актуальним питанням залучення довгострокових інвестицій у розвиток залізничної галузі.

У заході візьмуть участь члени правління АТ “Укрзалізниця”, представники Міністерства інфраструктури України, Офісу Національної інвестиційної ради, а також провідні інвестиційні компанії.

Учасники конференції проведуть низку дискусійних панелей та обговорять інвестиційний потенціал залізничного транспорту, механізми залучення інвестицій у рухомий склад та інфраструктуру, зокрема, в тяговий рухомий склад, оновлення вантажних вагонів, реконструкцію інфраструктури вокзальних комплексів, розвиток термінальних комплексів.

Останнє десятиріччя залізнична галузь відчувала постійний фінансовий голод, що гальмував розвиток залізниці. Нині потрібно надолужити все, що не було зроблено вчасно. За оцінками УЗ, реальна потреба в інвестиціях становить близько 2 млрд доларів США. І для цього потрібно віднайти інструменти для залучення приватного капіталу в усіх необхідних напрямках. Тому з 2018 року компанія розпочала системну роботу щодо вироблення механізмів залучення приватних інвестицій.

Нині Укрзалізниця готова до реалізації великої кількості інвестиційних проектів і готова запропонувати інвесторам кілька напрямків для інвестицій, які можуть бути цікавими: в тяговий рухомий склад, вантажні вагони, термінальні та вагонні комплекси.

Серед пріоритетів інвестиційної політики компанії також великі інфраструктурні проекти, які реалізуються Укрзалізницею, – електрифікація дільниць Ковель – Ізов – Держкордон, початок електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв, збільшення пропускної спроможності напрямку Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха – Маріуполь.