У квітні Укрзалізниця отримала перший позитивний фінансовий результат після останніх 12 місяців збиткових показників

Укрзалізниця за підсумками місяця квітня 2021 року отримала 35 млн грн прибутку, про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії. В.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик вважає, що результату було досягнуто завдяки впровадженню оперативного антикризового плану і що важливо без підняття вантажних тарифів чи зменшення податкового тягаря на компанію.

«Фіксуємо перший місяць прибутковості за останні 12 місяців. На жаль, кризові явища у світовій та українській економіці, що почались в березні минулого року, пандемія коронавірусу та скорочення обсягів перевезень тривалий час стримували розвиток Укрзалізниці, проте ми зламали цю негативну тенденцію», — констатував він.

Про збільшення вантажообігу залізницею свідчить і нещодавній рекорд із добового навантаження вантажів. 6 травня Укрзалізниця навантажила 801 тис. тонн вантажів, що на 9% більше показника середньодобового навантаження за квітень 2021 року та на 20% більше середньодобового показника за січень-квітень 2021 року.

Нагадаємо, що у квітні Укрзалізниця вийшла на 100% показника середньодобового навантаження вантажів докризового квітня 2019 року, а у порівнянні з квітнем 2020 року збільшила його на понад 16%.

Позначки: , , ,