Укрзалізниця та China Railway Construction Corp. Ltd підписали меморандум про взаєморозуміння. Його метою є співпраця щодо розбудови залізничної інфраструктури України та розвитку залізничних перевезень між країнами.

Меморандум підписали голова правління АТ «Українська залізниця» Євген Кравцов, член правління Ремігіуш Пашкевич і заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей. У церемонії підписання документа взяли участь міністр інфраструктури України Владислав Криклій та генеральний директор компанії зі здійснення міжнародної діяльності CRCC Лі Цзюнцянь.

У рамках підписаного меморандуму сторони планують обмінюватися досвідом і проводити спільні заходи для розвитку залізничного сполучення Китай—Україна та пошуку інвесторів. За словами голови правління, АТ «Укрзалізниця» продовжує розвивати транзитний потенціал України, зокрема завдяки транзитним залізничним маршрутам із Китаю.

«На початку цього року нашою територією пройшов перший контейнерний поїзд Китай—Польща, до цього вже були поїзди до Словаччини, Угорщини та Німеччини. Разом із CRСC ми плануємо визначити можливі інфраструктурні вузькі місця, які є на маршруті Китай—ЄС, і розробити план заходів для їхнього усунення. Це дасть змогу зробити згаданий маршрут більш швидким та привабливим для клієнтів», — зазначив Євген Кравцов.

Владислав Криклій наголосив, що підписання  Меморандуму є важливим етапом співробітництва для розвитку залізничного сполучення у напрямку Україна – КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці та реалізації транзитного потенціалу Української держави у сполученні ЄС – КНР:

«Ми раді вітати початок співпраці найбільших державних залізничних компаній України та Китаю. Ми розраховуємо перезапустити й активізувати участь України в проєкті «Один пояс – один шлях», що дозволить повною мірою реалізувати транзитний потенціал України в континентальному вантажному товарному обороті», – заявив Владислав Криклій.

Мінінфраструктури вживає всі необхідні заходи для створення умов функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні, покращення якості та доступності послуг перевезень залізничним транспортом.

«Ми розраховуємо, що співпраця між Укрзалізницею та CRCC дозволить значно покращити стан транспортної інфраструктури. Прагнемо залучити прямі структурні інвестиції в створення комплексу високошвидкісного залізничного сполучення не тільки між містами-мільйонниками в Україні, а й у рамках європейської інтеграції і виконання Угоди про асоціацію в буквальному сенсі привести Україну в Європу, коли дістатися залізницею до Варшави, Будапешта і Бухареста можна буде не більше ніж за 3 години, а з Києва до Одеси поїзд буде йти 1,5 години замість нинішніх 7–8», – наголосив Владислав Криклій.

Як раніше повідомляв REUA, Укрзалізниця в жовтні минулого року підтвердила зацікавленість у придбанні локомотивів у китайської CRRC Corporation Limited — найбільшого у світі виробника залізничного транспорту.

Ще раніше, у вересні 2018 року на виставці Інотранс Укрзалізниця підписала меморандуми про співробітництво із світовими компаніями Alstom та CRRC.

Довідка

China Railway Construction Corp. Ltd — китайська державна будівельна компанія, яка в 2014 р. була другою у світі будівельною та проєктною компанією за розміром виручки. Діяльність компанії здійснюється за низкою напрямів, зокрема будівництво інфраструктури, залізниць, магістралей, метро та проєктів з відповідною нерухомістю. Компанія має досвід реалізації проєктів як у Китайській Народній Республіці, так і за кордоном: в Азії, на Близькому Сході, у Північній Африці, Центральній Америці, Європі тощо.