АТ “Укрзалізниця” спільно зі страховою компанією Colonnade Ukraine представили в Європейській бізнес асоціації концепцію страхування вантажів, про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі директор з розвитку бізнесу компанії Андрій Рязанцев:
“Сьогодні, як і обіцяли, презентували, разом з компанією Colonnade, в Європейській бізнес асоціації представникам ринку концепцію страхування вантажів. Їх розкрадання є однією з наболілих проблем нашого основного бізнесу – вантажних перевезень. Ця проблема призводить до відтоку з залізниці високо вартісних вантажів. Саме тих , що дають прибуток УЗ при перевезеннях.”
Учасники зустрічі погодилися з тим, що питання розкрадання вантажів і розукомплектування рухомого складу загальнодержавний, пов’язаний із загальним рівнем життя і криміногенною ситуацією, і не може бути вирішене тільки “Укрзалізницею”. Крім цього, відсутня реальна статистика, яка чітко окреслює масштаби цього явища. Учасники ринку готові об‘єднатись для спільного збору статистичних даних, на підставі яких страхова компанія зможе сформувати вартість пропонованого продукту.
“УЗ разом з іншими представниками ринку можуть створити додаткові механізми для захисту вантажів і оперативного відшкодування втрат, в тому числі через створення нового страхового продукту”, – зазначив директор з розвитку бізнесу компанії.
Позначки: ,