На час російсько-української війни Укрзалізниці доручено створити місячний запас продуктів харчування та забезпечити його розвезення по регіонах країни

АТ “Укрзалізниця” в умовах війни стоїть на передовій забезпечення продовольчої безпеки та функціонування економіки, зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він повідомив, що держпідприємству розширили функціонал щодо координації, збору, обробки та здійснення перевезень гуманітарної допомоги, забезпечення безкоштовної евакуації громадян та перевезення майна, а тепер – створення стратегічного запасу харчових продуктів:

А відсьогодні починає виконувати ще одну важливу функцію — створення стратегічного запасу харчових продуктів по всій Україні. Мова йде як про закупівлю найбільш важливих продуктів, так і про розвезення цієї продукції по регіонах. Наша мета — створити щонайменше місячний запас продуктів харчування, а також забезпечити таким запасом кожного українця в зоні проведення бойових дій.

В уряді повідомили, що Укрзалізниця матиме стабільну фінансову підтримку: у березні держава додатково виділила держпідприємству 18 млрд гривень.