Філія «ЦТЛ» АТ «Укрзалізниця» 9 червня знов розпочала проведення англійських аукціонів із продажу послуг з використання власних цистерн для темного наливу через електронну платформу «ProZorro.Продажі». За результатами перших торгів 11 та 14 червня очікувалась реалізація 138 вагоновідправлень лотами по 1, 3, 5, 20 та 40 вагонів, однак жодної заявки на участь не подано, повідомляє Інформаційний сервіс Ukrvantage.

            Загалом протягом робочих днів червня Укрзалізниця розраховувала реалізувати 807 відправлень цистерн для темного наливу та 1300 – хоперів-цементовозів. Стартова ціна для цих вагонів становить відповідно грн.834/доба (тут і далі без ПДВ) та грн.568/доба.

Варто нагадати, що з лютого по квітень УЗ намагалась продати близько 4 тис. вагоновідправлень у власних цистернах для темного наливу. Проте жоден з аукціонів не відбувся.

Попри значну потребу в бітумі для реалізації програми «Велике будівництво» ринок оренди цистерн для такого вантажу вже досягнув свого піку – більшість договорів було зафіксовано на стабільному ціновому рівні щонайменше до завершення літа (грн.542-600/доба). Тож, за нашою оцінкою, додатковий парк, який пропонує на ринку монополіст, не користуватиметься високим попитом (особливо враховуючи вартісну складову).

Позначки: , , ,