Укрзалізниця удвічі збільшила навантаження у порівнянні з першими днями повномасштабного вторгнення рф та відновила майже половину вантажопотоку, який перевозила у лютому

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін заявив, що напередодні повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року компанії вдалося подвоїти вантажні перевезення в Україні – досягти 798,46 тисяч. тонн, або +58% до минулого року. Проте з початком активних бойових дій навантаженність впала до 170, 5 тис. тонн.
За три тижні залізничний ринок України зміг пристосуватися до обставин та відновити вантажні перевезення. Наразі добове навантаження у мережі УЗ перевищило 300 тис. тонн, що складає майже половину обсягу, який вантажили до війського стану в Україні.

“Все наверстаємо!” – переконує О.Камишін:

В мирний час ми всією командою боролись за збільшення вантажних перевезень. На початок війни ми йшли +58% до минулого року.  Рік мав би бути дуже хорошим. Ми продовжуємо боротись за вантажопотік і зараз, і насправді практично ні на день не спинились. Вчора ми навантажили 315 тис тон. Так, це вдвічі менше ніж було перед війною. Але це вже вдвічі більше ніж в перші дні війни. Вперше з початку війни ми перевалили за 300 тис тон. Все наверстаємо. Все буде добре!

Всього за 3 тижні повномасштабного вторгнення рф в Україну показник навантаження вантажів склав 5 278,7 тис.тонн, з них – 276,4 тис.тонн припало на зернові вантажі.

 

Позначки: , , ,