Ще 56,8 км колій буде електрифіковано

Укрзалізниця планує цьогоріч збудувати та відремонтувати рекордну кількість інфраструктури — 149,3 км, та електрифікувати 56,8 км колій. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Повідомляється, що основні роботи будуть зосереджені на модернізації інфраструктури в напрямку переходів з країнам Європейського Союзу.

Нагадаємо, що в Ірпені триває відновлення другого залізничного мосту, зруйнованого під час окупації російськими військами. Перший – відремонтули у травні.

Між Рава-Руською та Держкордоном  прокладають 8-кілометровий відрізок вузької колії, що дозволить запустити пасажирське сполучення до Варшави. Залізничний пункт пропуску в Раві-Руській, який не працював два десятиліття.

Напередодні було відновлено залізничне сполучення на дільниці Березине — Бесарабяска, що дозволило розпочати вантажні перевезення з південної частини Одеської області до українських портів на Дунаї.

Розглядається можливість запуску залізничного сполучення Ужгорода та Івано-Франківська через Румунію.

У червні завершено електрифікацію дільниці Ковель-Ізов-Держкордон, що дозволила збільшити експортні перевезення через прикордонний перехід Ізов-Грубешів.

Позначки: ,