Укрзалізниця планує виключити 77 станцій з переліку малодіяльних, про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький. Під час обговорення питань логістики в сільському господарстві було вирішено:

АТ «Укрзалізниця» від 02.04.2020 затверджено зміни до Порядку проведення рейтинг-аналізу діяльності вантажних станцій АТ «Укрзалізниця». Новим Порядком передбачено збільшення експериментальної групи малодіяльних станцій з 10% до 30%. Експериментальна група – це станції, які тимчасово (до проведення наступної оцінки) виключаються із попереднього переліку малодіяльних станцій та які за результатами рейтингової оцінки одержали максимальний загальний бал. За попередніми розрахунками перелік малодіяльних станцій буде зменшено на 77 станції.

Нагадаємо, що раніше Укрзалізниця планувала вивести з переліку малодіяльних 53 з 300 станцій.

Також з представниками УЗ було домовлено, що національний перевізник не підвищуватиме ставку плати за вагони власності АТ «Укрзалізниця» при здійсненні перевезень завантажених та порожніх контейнерів.

Висоцький повідомив, що Укрзалізниця скоротила поріг по кількості вагонів для підписання договору довгострокової оренди з 500 до 200 вагонів для пілотного проекту та зацікавлена у збільшенні сегмента довгострокових контрактів до 50% всього парку рухомого складу.

 

 

Позначки: , ,