У Мюнхені українські залізничники підписали меморандуми про взаєморозуміння та співробітництво з Литовськими залізницями та з польською компанією Laude Smart Intermodal S.A.

Українські та литовські залізничники домовилися про реалізацію спільного проєкту «Операційна модель FREE Rail». Метою проєкту є зміцнення відносин в галузі залізничного транспорту, збільшення пропускної спроможності та інтероперабельності транспортної інфраструктури відповідно до постійно зростаючих потоків вантажних і пасажирських перевезень, що проходять через Литву та Україну.

Завдяки реалізації проєкту сторони планують сформувати єдину, повністю незалежну систему експлуатації залізниці на мережі 1520 мм з точки зору технічних стандартів, ІТ систем, положень або будь-якого виду сертифікації Ради із залізничного транспорту.

Про налагодження подальшого ефективного співробітництва у сфері залізничних перевезень представники Укрзалізниці домовилися також і з польською компанією Laude Smart Intermodal S.A.

У підписаному меморандумі сторони визначили такі напрями співпраці: розвиток партнерства з акцентом на інтермодальних рішеннях для причепів без кранів;  вивчення потенціалу для співпраці в транспортуванні наливних вантажів; управління залізничними вагонами, включаючи їх належне утримання та обслуговування; оптимізація вагонного парку та його послуг; вдосконалення залізничних логістичних рішень; цифровізація транспортних процесів; обмін ноу-хау та практичним досвідом.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-центр Укрзалізниці

Позначки: , , , , ,