Логістичні витрати зросли в рази. Укрзалізниця під ворожим вогнем транспортує вантажі, але профіт отримують іноземні перевізники. Ситуацію потрібно виправляти, – Ткачов.

Міністерству інфраструктури необхідно розглянути питання індексації тарифів АТ «Укрзалізниця» на перевезення вантажів, переконує заступник директора Департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов.

Він пояснює, що в наслідок військової агресії рф відбулося значне падіння обсягів перевезень вантажів у мережі АТ «Укрзалізниця»: з 26-29 млн тонн вантажопотік скоротився до 9-10 млн тонн на місяць. А оскільки вантажні перевезення генерують майже 80% операційного доходу компанії, то нині цих коштів недостатньо для забезпечення функціонування АТ «Укрзалізниця». Не рятують ситуацію і прямі субсидії державного перевізника.
Заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ звертається до бізнесу, який наразі змушений збільшити логістичні витрати при експорті:
В румунських, польських портах Ви готові платити за перевалку зерна в 5-7 разів вищу за довоєнну ставку. Замість 4-6€/тонна, готові сплачувати 15-30€. Ви готові сплачувати іноземним перевізникам тарифи за перевезення в декілька десятків разів вище тарифів української залізниці. Таж сама ситуація із перевантажувальним терміналам. На експортній логістиці заробляють усі, крім АТ « Укрзалізниця», яка під ворожим вогнем транспортує вантажі… а профіт отримують іноземні перевізники…
На думку В. Ткачова ситуацію можна виправити, піднявши тарифи на залізничні перевезення:
Невже український бізнес не готовий сплатити підвищений тариф перевезення державному перевізника АТ « Укрзалізниця»?
Ткачов також звертає увагу, що тарифи на транзитні перевезення підвищила Залізниця Молдови, збільшила залізничні тарифи і країна агресор.
Позначки: , , ,