У найближчій перспективі передбачено запуск міжнародного контейнерного поїзда за маршрутом Одеса-Порт—Кишинів. Також заплановано запуск ще трьох міжнародних маршрутів контейнерних поїздів: Китай—Європа, Польща—Україна, Німеччина—Україна, повідомляє Магістраль.

Учасники ХІІІ Міжнародного Чорноморського контейнерного саміту обговорили перспективи розвитку контейнерного ринку, створення сприятливих умов для руху контейнерних потоків у регіоні, особливості конкурентної боротьби на ринку термінальних послуг та інші актуальні питання. У заході взяли участь кращі спеціалісти контейнерної логістики з України, Грузії, Румунії, Болгарії та Туреччини, зокрема керівники транспортних компаній, перевізники, оператори терміналів, лінійні агенти та експедитори.

На саміті із доповіддю щодо перспектив розвитку контейнерних перевезень залізницею виступив в. о. заступника директора з логістики та роботи з поромами регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Іван Ємець, який зазначив, що обсяги перевезень контейнерними поїздами постійно збільшуються.

Також він окреслив пріоритетні завдання залізничників щодо контейнерних перевезень: для збільшення обсягів перевезень, пришвидшення термінів доставки і схоронності вантажів у контейнерах АТ «Укрзалізниця» організувало низку контейнерних поїздів і поїздів комбінованого транспорту у напрямках міжнародних транспортних коридорів: «Вікінг», «ZUBR», у перспективі — Китай—країни ЄС, Польща—Іран.

У 2019 р. було організовано курсування: двох поїздів у міжнародному сполученні за маршрутом Білорусь—Україна—Румунія і за маршрутом Україна (Нижньодніпровськ-Вузол)—Польща, транзитного поїзда за маршрутом Череповець ІІ—Ізов (експорт), нового контейнерного поїзда Containerships train за маршрутом Драугісте—Бровари.

Крім того, з 9 вересня цього року АТ «Укрзалізниця» організувало курсування контейнерних поїздів зі станції Чорноморськ-Порт до Балина, Гнівані та Старокостянтиніва ІІ.

За словами організаторів заходу, Чорноморський контейнерний ринок до кризи 2008 р. зростав найшвидшими темпами у світі — до 40 % на рік. Сьогодні він не тільки відновився, а й перевершив попередні досягнення.