Уряд продовжить тиснути на керівництво «Укрзалізниці», щоб звільнити від вищих до нижчих ланок. Це, на думку Володимира Зеленського, допоможе навести лад у збанкрутілій компанії.

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції у Києві приділив увагу ситуації з АТ «Укрзалізниця», яке є стратегічним підприємством країни. А тому від’ємний фінансовий стан компанії негативно впливає на економіку всієї України. На його думку, щоб компанія перестала бути збитковою потрібно налагоджувати співпрацю із серйозними приватними інвесторами та побороти корупцію.

«Укрзалізниця, я вважаю, це стратегічне підприємство. Але потрібно думати, як отримати там партнерство з приватними інвесторами, без них буде дуже складно. Це підприємство – банкрут вже багато років, і тільки силою можна навести там порядок. Зараз ми, перш за все уряд, знову тиснемо, щоб звільнити керівництво «Укрзалізниці». І це буде постійно, поки не зміняться всі ланки, починаючи з вищої, і до нижчих. Тому що це підприємство є банкрутом вже багато років. І тільки силою, посадками можна там навести лад», – сказав Глава держави під час прес-конференції.

Він також повідомив, що вважає причиною банкрутства “Укрзалізниці” є не збиткові пасажирські перевезення, а велика кількість кредитів з високою ставкою.

“Укрзалізниця” має кредитну заборгованість в сотні мільйонів доларів … Вони брали кредити під 10-12%. На цьому заробляла та чи інша “прокладка” між банком і “Укрзалізницею”. Тому одна з причин – накопичення кредитів з дуже високою ставкою “, – підсумував президент.

Позначки: , , , ,