Головне завдання – позбутися зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики, – Кубраков

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр інфраструктури та розвитку Польщі Анджей Адамчик провели переговори на українсько-польському кордоні та домовились про співпрацю задля подолання зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики. Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію відомства.
«В умовах блокади українських портів Польща стала стратегічно важливим партнером України в питанні експорту української агропромислової продукції та перевезення необхідної військової та гуманітарної допомоги з-за кордону. Саме тому нам вкрай важливо позбутися зайвої бюрократії та інфраструктурних перепон, які знижують швидкість та якість логістики,» — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.
Наразі відомства двох країн спільно працюють над посиленням транспортної ізоляції росії та білорусі, а також мають спільне розуміння того, що таким чином рф втратить фінансові ресурси для продовження війни.
Міністр нагадав, що у квітні Україна та Польща домовилися про створення спільного підприємства для активізації залізничних перевезень та збільшення об’ємів залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу, а на початку травня досягли значного прогресу в лібералізації автомобільних перевезень. Днями польська сторона скасувала дозволи для автоперевізників на транспортування в Україну палива.