Переговори почнуться після прийняття Україною нового закону про залізничний транспорт

Міністерство інфраструктури планує почати консультації про взаємне визнання документів Україною та Європейським залізничним агентством (ERA). Про це йшлося під час зустрічі української делегації в Брюсселі з виконавчим директором ERA Йозефом Доппельбауером, пише Mintrans

«Ми будемо вдячні Європейському залізничному агентству за можливі сприяння і підтримку в євроінтеграційних процесах на українській залізниці. Зокрема, що стосується інтероперабельності та впровадження реєстрів підсистем залізничного транспорту. Після імплементації законодавства ЄС, визначеного Угодою про асоціацію, ми продовжимо оновлювати свою законодавчу базу у відповідність з четвертим залізничним пакетом, а також почнемо консультації про взаємне визнання документів між Україною та ERA», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Сторони також домовилися про участь України в заходах ERA. Європейське залізничне агентство забезпечує сумісність європейської системи управління залізничними перевезеннями під час розробки та впровадження Єдиного європейського залізничного простору. Воно виступає в ролі Європейського органу, який видає єдині сертифікати безпеки і дозволу на транспортні засоби, що діють у всіх європейських країнах.

У жовтні минулого року Мінінфраструктури розробило 11 законів в сфері транспорту. Серед них були законопроект «Про залізничний транспорт» та законопроект «Про мультимодальні перевезення».

Представники бізнесу стурбовані затягуванням розгляду законопроекту «Про залізничний транспорт України» № 1196-1 і закликають главу профільного комітету Верховної Ради активізувати цей процес.