Єдина несуча сталева конструкція для двох залізничних колій зі стрілочним переводом – є унікальною інвестицією для Польщі

Warszawa Zachodnia: перший у Польщі однопролітний віадук із двома коліями та стрілочним переводом

Фото Будімекс

Відповідно до контракту Budimex на реконструкцію станції Warszawa Zachodnia був збудував залізничний віадук – однопролітну споруду довжиною 118,5 м і висотою 16,5 м, вагою 1700 тонн, як єдиний елемент у технології поздовжнього спуску. Про це повідомляє REUA з посиланням на видання «Rynek Kolejowy».

Віадук є унікальною інвестицією національного масштабу – його створювали як єдину несучу конструкцію для двох залізничних колій зі стрілочним переводом. Подібні рішення раніше не використовувалися. Роботи з будівництва нового віадуку тривали з травня цього року.

За розмірами споруду можна порівняти з п’ятиповерховим житловим будинком, за вагою – з вантажним поїздом з 25 вагонів, завантажених вугіллям, площа сягає розміру 13 волейбольних майданчиків.

Металева конструкція нового віадуку була доставлена ​​по елементах і змонтована вже на будівельному майданчику. Виробник конструкції Mostostal Kraków.

Warszawa Zachodnia є однією з найбільших інвестицій PKP Polskie Linie Kolejowe SA вартістю понад 1,9 мільярда злотих. Водночас це стратегічна станція в Польщі за кількістю курсуючих поїздів. У середньому щодня через неї проходить близько 1000 поїздів агломераційних, регіональних, далекого внутрішнього та міжнародного сполучення.
Позначки: ,