Цієї зими українське зерно буде змагатиметься за пропускну спроможність польських залізниць із вугіллям. Паливно-енергетична сировина для потреб польської економіки отримає пріоритет

Польща стане другою після Німеччини країною, яка надасть перевагу транспортуванню вугілля залізницею. Про це заявив Якуб Вальчак з Польського інституту автомобільного транспорту під час RailFreight Summit Poland 2022 у Варшаві:

«PKP доведеться віддавати пріоритет транспортуванню вугілля залізницею замість пасажирів та інших вантажів».

Польські ЗМІ повідомляють, що прем’єр-міністр Польщі вже прийняв рішення про зосередження залізниці на транспортуванні переважно вугілля в наступні декілька місяців.

Залізнична компанія PKP перевозитиме вугілля з-за кордону до Польщі, а також всередині країни для компаній Węglokoks і PGE Paliwa. Вугілля буде використовуватися для виробництва енергії для покриття побутових потреб на майбутню зиму.

Член правління з комерційних питань PKP Яцек Рутковський заявив, що це буде складне завдання, яке потребує значної та ретельної підготовки. Однак він залишається оптимістом, оскільки обладнання рухомого складу в країні достатньо для досягнення необхідних результатів.

«У нас є достатньо вагонів для вугілля, щоб перевезти це додаткове вугілля і виконати завдання, поставлене прем’єр-міністром», – зазначив він, не виключивши можливість залучення субпідрядників у разі потреби.

Войтек Гжесьок з TransContainer Europe підтвердив таку можливість:

«TransContainer Europe готовий зробити свій внесок у транспортування вугілля».

Позначки: ,