У п’ятницю очікується вихід 3 суден із зерном з українських портів – Міноборони Туреччини

Завтра, 5 серпня заплановано вихід 3 суден із зерном із українських портів. Про це повідомив міністр національної оборони Хулусі Акар, передає УНН з посиланням на TRT Haber.

“Внаслідок інтенсивної роботи та узгодження у центрі завтра планується вихід 3 суден з українських портів у рамках відвантаження зерна. Крім того, очікується перехід порожнього судна в Україну після огляду до Стамбула”, – сказав Акар.

Згодом з’явилась інформація від міністерства інфраструктури України:

  1. У п’ятницю з 5 до 8 години ранку очікується вихід двох суден з порту «Чорноморськ», а також одного з Одеського порту, про це повідомив Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET сукупно більше 50 тисяч тонн української кукурудзи в рамках «зернової ініціативи».

Перше судно із зерном прибуло до Стамбула 2 серпня ввечері. Воно вийшло із порту Одеси 1 серпня. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне везе 26 тис. тонн кукурудзи до Лівану.

Посол США в Україні Бріджіт Брінк зазначила, що Україна готова відправити ще 16 кораблів з українським зерном, які заблоковані у портах Чорноморськ, Одеса та Південний.

Позначки: ,