Вагон працює на акумуляторах, які можуть заряджатися за 15-30 хвилин.

В американському Сент-Луїсі розробили автономний вантажний вагон із дальністю до 600 миль (близько 966 км), який можна використовувати у стандартному залізничному сполученні.

Вагон TugVolt створено технологічним стартапом Intramotev, пише Railwayage.com.

TugVolt використовує акумуляторно-електричні розподілені рухові установки. Час заряджання за допомогою швидких зарядних пристроїв становить 15-30 хвилин. Цільове валове залізничне навантаження (Gross Rail Load), за словами засновників стартапу, відповідає галузевому стандарту. Пристрій обладнаний пневматичними гальмами та стандартним зчепленням.

“В даний час доступні дві конфігурації для операцій – з платформою та хопером”, – зазначив співзасновник і генеральний директор Intramotev Тімоті Лучіні. – “Ми також ведемо переговори з потенційними клієнтами, які були б зацікавлені у конфігураціях закритих вагонів та вагонів-цистерн”, – зазначив він.

Передбачається, що перші заявки на використання інноваційних вагонів можуть надійти від таких підприємств як шахти та гірничо-переробні підприємства, або сталеливарні заводи, які потребують перевезення вантажів на порівняно невеликі відстані.

Intramotev заснований у 2020 році підприємцями Тімоті Лучіні, Корі Васелем та Алексом Пайффером. Останні двоє є вихідцями із корпорації Boeing. Загалом на даний момент у стартапі працює 13 співробітників.

Мета роботи компанії зараз полягає в тому, щоб завершити комерційний демонстраційний екземпляр у другому кварталі 2022 року, після чого буде проведено низку випробувань. За словами Лучіні, Intramotev вже отримав листа про наміри від потенційного замовника TugVolt на 30 млн дол.

Ідею автономних залізничних платформ просуває й інший американський стартап – Parallel Systems, заснований інженерами-вихідцями зі SpaceX, Google, Tesla та Uber.

Позначки: , , , ,