Нові вагони курсуватимуть мальовничою гірською залізницею лінії Монтре-Інтерлакен.

Швейцарська залізнична компанія Montreux Oberland Bernois (MOB) замовила компанії Stadler чотири низькопідлогові панорамні пасажирські вагони зі змінною шириною колії для поїздів GoldenPass Express сполученням Монтре-Інтерлакен, пише ЦТС.

Зазначається, що ця мальовнича гірська залізниця має великий успіх у туристів. Нові вагони повністю відповідатимуть усім вимогам щодо осіб з обмеженою мобільністю.

До початку дії в Європі нового розкладу руху 11 грудня 2022 року MOB планує приурочити введення в експлуатацію чотирьох поїздів, кожен з яких складається з чотирьох вагонів зі змінною шириною колії.

Це дозволить реалізувати існуючі ще в XIX столітті плани відкриття прямого залізничного сполучення між Женевським озером та районами Брієнцького та Тунського озер.

Поїзд Goldenpass Express зможе переходити з лінії колії 1000 мм залізниці MOB Монтре-Цвайзіммен на лінію колії 1435 мм залізниці BLS Цвайзіммен-Інтерлакен за кілька секунд.

Дизайн поїзда GoldenPass Express розроблений відомою італійською компанією Pininfarina. Потяг складатиметься з вагонів першого та другого класу, а також вагонів класу Prestige.

Придбання замовлених чотирьох низькопідлогових вагонів другого класу типу Bs 270 дозволить збільшити кількість вагонів у кожному складі поїзда GoldenPass Express до п’яти.

Вагони збудує завод компанії Stadler, розташований на території комуни Буснанг (кантон Тургау).

Кошти на їх придбання у розмірі 12 млн швейцарських франків виділено MOB за підтримки кантонів Берн, Во та Фрібур, а також влади Швейцарської Конфедерації.

Нові вагони будуть поставлені наприкінці 2023 – на початку 2024 року.

 

Позначки: