Аукціон з постачання 80 електропоїздів для Укрзалізниці заплановано на 16 березня.

Заявки на поставку АТ “Укрзалізниця” 80 електропоїздів для приміських та регіональних пасажирських перевезень на суму 31,5 млрд грн, згідно з інформацією на ProZorro, подали три компанії, пише ЦТС.

Ілюстративне фото

Тендерні пропозиції надійшли від ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, компанії ТОВ “Ленд Холдінг” та Stadler Bussnang AG.

При цьому компанія ТОВ “Ленд Холдинг” пропонує електропоїзди для пасажирських перевезень виробництва компанії Hitachi Rail №100 – змінного та постійного струму для приміських перевезень та змінного струму для регіональних пасажирських перевезень.

Нагадаємо, що тендер на 31,5 млрд грн на закупівлю 80 електропоїздів “Укрзалізниця” оголосила у жовтні 2021 року. 1 жовтня було опубліковано оголошення щодо проведення закупівлі АТ УЗ електропоїздів для приміських та регіональних пасажирських перевезень. В рамках зазначеного тендеру компанія планує придбати 60 електропоїздів для приміських перевезень та 20 електропоїздів для регіональних маршрутів.

Приміські поїзди будуть задіяні у проектах City Express.

Наприкінці жовтня “Укрзалізниця” продовжила до 1 грудня 2021 року термін прийому заявок на участь у тендері з постачання поїздів. “Таке рішення було прийнято у зв’язку з активним інтересом потенційних учасників, запитами від них на надання додаткового часу для підготовки якісної тендерної документації та цінових пропозицій та прагненням УЗ дати вичерпні відповіді на уточнюючі питання від усіх учасників”, – йшлося тоді у повідомленні.

14 грудня АТ УЗ знову перенесло кінцевий термін подання пропозицій щодо придбання 80 електропоїздів.

27 січня 2022 року компанія знову перенесла прийом заявок з тендеру на закупівлю 80 електропоїздів. Згідно з інформацією на ProZorro, зміни до тендерної документації внесено 26 січня. Тендерні пропозиції суспільство прийматиме до 8 лютого, аукціон заплановано на 16 березня.

Позначки: , , , , , ,