Індійська залізниця розраховує на постачання вантажних електровозів потужністю 9 000 к.с протягом наступних 10 років

Індійські залізниці уклали контракт із Siemens Mobility на постачання та обслуговування 1 200 вантажних електровозів.

Про це повідомляє REUA з посиланням на RG.

Призначені для використання в Західному спеціалізованому вантажному коридорі та на маршрутах з крутим ухилом, електровози матимуть можливість буксирувати 4500-тонні контейнерні потяги з подвійним штабелем зі швидкістю 75 км/год на 1 з 200 градієнтів, підвищуючи середню швидкість таких поїздів з 20 -25 км/год до 50-60 км/год.

Оголошуючи про укладання найбільшого замовлення на локомотив, компанія Siemens Mobility заявила, що локомотиви потужністю 9 000 к.с. будуть одними з найпотужніших у світі.

Замовлення має загальну вартість приблизно 260 млрд рупій, без урахування податків і коливань цін, і «закріплює тверде зобов’язання Індійських залізниць досягти 100% електрифікації залізничного руху», — заявив 16 січня генеральний директор Siemens Mobility Майкл Пітер.

Виробництво

Siemens Mobility, уклавщи контракт як технологічний партнер Індійської залізниці для програми локомотивів потужністю 9 000 к.с. у грудні, обійшов конкурентну пропозицію від Alstom.

Виробництво та технічне обслуговування здійснюватиме персонал Індійської залізниці.

Локомотиви будуть збиратися на заводі електричних локомотивів Індійської залізниці в Даході в Гуджараті в 2023-34 роках.

Тягове обладнання IGBT буде вироблятися на заводах Siemens Mobility в Індії.

Перші локомотиви повинні бути поставлені протягом двох років.

У міністерстві повідомили, що передбачено виробництво локомотивів стандартної колії для експортних ринків.

Технічне обслуговування

Siemens Mobility протягом 35 років надаватиме повний комплекс послуг з технічного обслуговування в депо Індійської залізниці у Вішакхапатнамі, Райпурі, Харагпурі та Пуні, використовуючи свою платформу даних Railigent для досягнення ключових показників продуктивності 95% доступності та 150 000 км безвідмовної роботи.

Позначки: , ,