Дочірня компанія Служби рухомого складу Latvijas dzelzceļš (LDz) – LDZ ritoša sastāva servissотримала сертифікат, який дозволяє їй надавати послуги з ремонту локомотивів власникам локомотивів, що знаходяться в Україні.

Голова правління SIA LDZ ritoša sastāva serviss Гіртс Івановс зауважує, що сертифікат дозволяє диверсифікувати цільові ринки і надавати послуги за межами Латвії:

Ми можемо почати працювати на ринку з розгалуженою залізничною інфраструктурою та великим рухомим складом.

Він також розповів, що отримання сертифікату – складний і тривалий процес, що включає різні види перевірок якості та безпеки.

Сертифікат “СЕРТ АСУ” дозволяє LDZ ritoša sastāva serviss виконувати як поточний ремонт локомотивів, що включає обслуговування різних деталей, колісних пар локомотивів, так і капітальний ремонт або оновлення з продовженням терміну служби, в межах якого відбувається часткова заміна електропроводки, кузову, кожуху мотору, рами та несучих металевих конструкцій. Для цього локомотив повністю демонтують, а потім збирають знову.

«Це дійсно масштабний процес, який вимагає високої точності, великого досвіду та знань, адже система контролю за обслуговуванням та ремонтом залізничного рухомого складу дуже сувора. Вставновлена висока планка якості наших послуг, визнано не тільки в колишніх країнах СНД з колією 1520 мм, але і в країнах з колією 1435 мм, наприклад у Польщі, де ми вже здійснюємо ремонти. Ми вже знаємо, що власники локомотивів, що знаходяться в Україні, зацікавлені в отриманні послуг з ремонту локомотивів, що надаються Службою рухомого складу LDZ, беручи до уваги не тільки визнання Служби рухомого складу LDZ, значний досвід у ремонті та обслуговуванні колії шириною 1520 мм рухомого складу, а також якості та ціни наданих послуг”, – каже Гіртс Івановс.

LDZ ritošā sastāva serviss надає послуги з ремонту та обслуговування локомотивів в на базі власних центрів з ремонту локомотивів у Даугавпілсі та Ризі. Свої сервісні послуги компанія також сертифікувала у Латвії, Литві, Естонії, Польщі, а також у Росії.

LDZ ritošā sastāva serviss – створена в 2005 році в результаті реорганізації «LDZ», якій належать 100 % компанії. SIA LDZ ritošā sastāva serviss займається ремонтом, модернізацією, обслуговуванням та оснащенням рухомого складу залізниці, орендою вантажних та маневрових локомотивів.

Позначки: , , ,