РЖД через накладені на неї санкції не змогла здійснити виплату у швейцарських франках

Російська залізниця (ВАТ РЖД) допустила дефолт по одному випуску євробондів, повідомляє Bloomberg з посиланням на Комітет із кредитних деривативів Міжнародної асоціації свопів та деривативів (Credit Derivatives Determinations Committees).

За даними організації, йдеться про євробонди у швейцарських франках з датою виплати 14 березня, з грейс-періодом, що минув, у 10 днів. РЖД намагалася і не змогла здійснити виплату через накладені на неї санкції – «юридичні та нормативні зобов’язання в рамках кореспондентської банківської мережі».

Таким чином, РЖД стала першою російською компанією, яку визнали такою, що перебуває в стані дефолту. Агентство Bloomberg зазначає, що рішення про визнання дефолту запускає виплату механізму кредитно-дефолтних свопів. І інвестори мають побачити, скільки саме за ними заплатять.

За словами Роджера Ландуччі, партнера Alphamatrix Finance у Женеві, це був би «повністю політичний дефолт з потенційними величезними витратами для банків і хеджування ринку CDS». Буде «багато роботи для юристів та відповідального працівника без очевидного результату».

Раніше в РЖД повідомили, що компанія не змогла погасити випуск доларових єврооблігацій номінальним обсягом близько $605 млн, а також виплатити накопичений дохід щодо нього. Емітент єврооблігацій, RZD Capital, не зміг отримати від неї кошти для виплат власникам паперів, йшлося у заяві компанії. Через обмеження проти компанії, введені 24 березня, рахунки RZD Capital були заморожені платіжним агентом – лондонським підрозділом The Bank of New York Mellon. Погасити зазначений випуск облігацій компанія мала ще 5 березня.

Позначки: , ,